Uitleenservice

De uitleenservice

De woning onderhouden en verduurzamen en ook nog de energierekening kunnen betalen. Er komt heel wat af op u als woningeigenaar. Het Servicepunt probeert u te ondersteunen met advies, financiering en energiebesparende producten. Nieuw is onze uitleenservice. Deze is beschikbaar voor iedere Schiedamse woningeigenaar. Op dit moment kunt u de volgende items voor een periode van drie weken gratis lenen:

CO2- en vochtmeter

Woningen worden steeds beter geïsoleerd en kierdicht gemaakt met als gevolg dat de luchtkwaliteit in huis vaak slechter is dan gedacht. Het is daarom belangrijk om de luchtkwaliteit continu te meten en te zorgen voor voldoende ventilatie in huis.  

Met de CO2 meter weet u altijd wanneer u moet ventileren. Hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid zijn vaak het gevolg van een te hoge concentratie CO2 in de lucht. Naast deze gezondheidsrisico’s zorgt een schone lucht voor meer energie, een hogere productiviteit en een betere nachtrust. 
 

P1 meters / Wattchers

Wilt u meer inzicht in uw elektriciteits- en gasverbruik? Dan kunt u een Wattcher of een P1 meter lenen. Een Wattcher laat zien wat uw huidige elektriciteitsverbruik is. Een P1 meter laat ook uw gasverbruik zien. Voor het kunnen installeren van een P1 meter heeft u wel een slimme meter nodig met een SMR-versie van 5.0 of hoger. Dit staat vermeld op uw meter.

Speedcomforts

Een speedcomfort is een kleine ventilator die u makkelijk onder uw radiator plaatst. Hoewel warmte stijgt, blijft veel warmte rond een radiator hangen. Door het plaatsen van een ventilator verspreidt alle warmte zich sneller en hiermee effectiever. Dit zorgt ervoor dat de capaciteit van uw radiator toeneemt waardoor koudeval vermindert en u de radiator wat lager kunt zetten of de aanvoertemperatuur van uw cv-ketel kunt verlagen.

Aangezien de ventilatoren geluid produceren en bewoners zich hieraan kunnen storen, bieden wij deze ventilatoren aan voor een testperiode. Mochten de ventilatoren bevallen dan kunt u ze met een gerust gevoel zelf aanschaffen.

Waterzijdige inregelsets voor de verwarming

Waterzijdig inregelen is het in balans brengen van de cv-installatie. Het waterzijdig inregelen zorgt ervoor dat elke radiator het juiste volume water krijgt en u bespaart direct fors op uw stookkosten. Bij het waterzijdig inregelen wordt de maximale doorstroomopening ingesteld. Een radiator ver van de cv-ketel moet een grotere opening hebben dan een radiator dicht bij de ketel. Wat de juiste instelling hiervoor is doet men met waterzijdig inregelen. 
De CV-inregelkit bevat een handboek en een aantal handige hulpmiddelen om uw CV goed in te regelen. Het handboek neemt u stap voor stap mee in dat proces. 

Endoscoop camera

Een endoscoop is een handig hulpmiddel voor het inspecteren van moeilijk te bereiken plekken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een endoscoop in uw spouwmuur te kijken. Zo kunt u achterhalen of uw spouwmuurisolatie nog in goede staat verkeert. Daarnaast is het ook mogelijk om onze adviseurs te vragen deze inspectie voor u uit te voeren.

Infrarood camera

Met een infrarood camera ziet u de oppervlakte temperatuur. U kunt met deze camera:
- Temperatuurverschillen herkennen (kieren, naden en andere warmtelekken);
- Warmteverdeling van uw radiator(en) zien;
- Warmteverdeling zien en een inspectie van uw vloerverwarming doen.

Wilt u als woningeigenaar één van onze producten lenen? Vul dan het contactformulier in op deze site.

Vraag het de adviseur

Heeft u een vraag voor een adviseur? Vraag een gratis gesprek aan. Dit gesprek kan zowel telefonisch, digitaal of via een huisbezoek.

Vraag een gesprek aan