Fundering

Funderingstype

Een groot aantal woningen in Schiedam is gebouwd op houten palen in de grond of zonder palen, direct op de ondergrond (een fundering op staal). 

Middels archiefonderzoek kunt u zelf nagaan wat voor type fundering er onder uw woning zit. Voor een groot deel van Schiedam is het funderingstype bekend. Kijk hiervoor (bij voorkeur desktop) op onze nieuwe applicatie FUNDERMAPS.

Indien er geen informatie bekend is over uw funderingstype dan kunt u de originele bouwaanvraag gratis digitaal inzien op COLLECTIES.SCHIEDAM. Als u hier uw bouwvergunning(en) in niet kunt vinden, neemt u dan contact op met het Gemeentearchief Schiedam. 

Uitvoer funderingsprojecten

In de gemeente Schiedam geldt een actieve aanpak voor eigenaren van wie het huis (mogelijk) funderingsproblemen heeft. Op verschillende locaties in Schiedam worden panden gemonitord (gemeten) of zijn projecten funderingsherstel uitgevoerd, aan de gang of in voorbereiding. Kijk hiervoor (bij voorkeur desktop) op de applicatie FUNDERMAPS.

 

Vraag het de adviseur

Heeft u een vraag voor een adviseur? Vraag een gratis gesprek aan. Dit gesprek kan zowel telefonisch, digitaal of via een huisbezoek.

Vraag een gesprek aan