Energiebesparen

Energiebesparen in uw eigen huis

De gemeente Vlaardingen streeft naar een duurzame samenleving. Het Servicepunt Woningverbetering ondersteunt daarom eigenaren bij woningverbetering met advies over energiebesparende maatregelen.
Als woningbezitter kunt u profiteren van duurzame maatregelen die het wonen goedkoper en comfortabeler kunnen maken. Energie- en waterbesparing leiden tot een lagere energierekening en met duurzame energieopwekking bent u niet meer afhankelijk van energieleveranciers en prijsstijgingen. Verantwoord materiaalgebruik maakt uw woning gezonder, milieuvriendelijker en comfortabeler.

Energie besparen kan op verschillende manieren. U kunt eenvoudig energie besparen met behulp van producten zoals klokthermostaten en waterbesparende douchekoppen. Of investeren in energiebesparende installaties zoals een HRe-ketel of zonnepanelen. Ook haalt u een hoop voordeel uit het isoleren van uw huis.

Het kabinet stimuleert verder investeringen die de eigen woning energiezuiniger maken. Sinds 2016 is de ‘Subsidie energiebesparing eigen huis’ ook door VvE’s aan te vragen.


Om na te gaan welke mogelijkheden uw huis biedt, kunt u contact opnemen of een afspraak maken met één van de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering.