Warmtescan-actie 2021

Het Servicepunt Woningverbetering start met een nieuwe warmtescan actie. Vanaf 1 februari tot uiterlijk eind maart maakt het bedrijf Sobolt uit Rotterdam infraroodfoto’s van de voorgevels van circa 3000 woningen. De foto’s worden vanaf de openbare weg gemaakt. Het bedrijf zal nooit zonder uw medeweten een privéterrein oplopen.

Bij ongeveer 3000 eigenaren en bewoners in verschillende wijken in Schiedam valt half januari een brief op de deurmat waarin deze actie wordt aangekondigd. Met een warmtefoto is goed te zien waar een woning warmte lekt. Door de woning te isoleren wordt uw huis comfortabeler en dalen de energiekosten.

Heeft u een brief ontvangen? U hoeft niets te doen. U hoeft er niet voor thuis te blijven en ook niet extra te stoken. Alleen als u géén gebruik wilt maken van dit aanbod, vragen wij u een mail te sturen naar info@servicepuntwoningverbetering.nl onder vermelding van ‘afmelding warmtescan’ en uw adres.

Van alle opnames wordt een korte rapportage gemaakt met adviezen. Het rapport wordt per post naar de eigenaar gestuurd. Dit zal in het tweede kwartaal van 2021 plaatsvinden. Uiteraard kunnen de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering u verdere uitleg over het rapport geven en eventuele verduurzamingsplannen met u bespreken.

Om de opname met een infraroodcamera te kunnen maken, moet het verschil tussen de buitentemperatuur en de binnentemperatuur voldoende groot zijn. Ook mag het niet regenen. Door deze voorwaarden is het niet mogelijk om exact aan te geven wanneer de opnamen gemaakt worden. Omdat de kans groot is dat het overdag te warm is om een goede opname te maken, doet et ingehuurde bedrijf dit ’s avonds en ’s nachts tussen 19.00 uur en 04.00 uur.

In een enkel geval kan het zijn dat er geen opname gemaakt kan worden. Bijvoorbeeld omdat er een grote boom, struiken of een schutting staat die te veel zicht op de gevel wegneemt. In dat geval krijgt u bericht dat het niet gelukt is om een goede foto te maken. Wilt u toch een warmtefoto van uw woning, dan kunnen de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering op afspraak bij u langskomen.

Heeft u geen brief ontvangen, maar wilt u wel graag in aanmerking komen voor een warmtefoto? In dat geval kunt u het beste een e-mail sturen naar info@servicepuntwoningverbetering.nl. Een adviseur zal vervolgens contact met u opnemen.