Subsidie energiebesparing eigen huis

Vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020 komt u in aanmerking voor een landelijke subsidie voor energiebesparende maatregelen in bestaande koopwoningen. Bent u woningeigenaar én bewoner of gaat u als VvE energiebesparende maatregelen nemen? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aan. Het gaat om spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, gevelisolatie en hoogrendementsglas. Bekijk alle voorwaarden die bij deze subsidie gelden. 

Het isoleren van uw woning is altijd een goede eerste stap om energie te besparen. Er verdwijnt bijvoorbeeld veel warmte via het dak, de vloer, of de gevel. U kunt altijd beginnen met een energiecheck van uw woning. Het Servicepunt Woningverbetering heeft regelmatig warmtescan acties in de winter waar u als huiseigenaar aan mee kan doen. Zo komt u erachter waar uw woning mogelijk warmte lekt. Door deze warmtelekken dicht te maken, stijgt het wooncomfort en daalt de energierekening.

Een goed geïsoleerde zolderverdieping bespaart tot 1000 m³ aardgas per jaar. Gevelisolatie en vloerisolatie zijn relatief eenvoudige maatregelen, die snel een flinke energiebesparing en een verhoogd wooncomfort kunnen opleveren. Ook kleinschalige maatregelen zoals radiatorfolie of tochtstrippen maken een groot verschil.

Neem contact op het met het Servicepunt Woningverbetering om te kijken waar in uw woning u de meeste energie kan besparen en of u in aanmerking komt voor de landelijke subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). 

Kijk voor meer subsidiemogelijkheden voor energie besparen op www.energiesubsidiewijzer.nl. Vul Schiedam in, kies voor woningeigenaar of VvE en u krijgt een compleet overzicht van alle lopende subsidies en leningen.