Isoleren

De gemeente Schiedam wil huiseigenaren en VvE’s graag bewust maken van de noodzaak om energie te besparen, dat is goed voor ieders portemonnee. Geen enkele woning is zo goed geïsoleerd dat er geen energie verdwijnt.

Het isoleren van uw woning is altijd een goede eerste stap om energie te besparen. Er verdwijnt bijvoorbeeld veel warmte via het dak, de vloer, of de gevel. U kunt altijd beginnen met een energiecheck van uw woning. Het Servicepunt Woningverbetering heeft regelmatig warmtescan acties in de winter waar u als huiseigenaar aan mee kan doen. Zo komt u erachter waar uw woning mogelijk warmte lekt. Door deze warmtelekken dicht te maken, stijgt het wooncomfort en daalt de energierekening.

Isolatie mogelijkheden

  • Dakisolatie
  • Gevelisolatie
  • Vloerisolatie
  • Glasisolatie

Een goed geïsoleerde zolderverdieping bespaart tot 1000 m³ aardgas per jaar. Gevelisolatie en vloerisolatie zijn relatief eenvoudige maatregelen, die snel een flinke energiebesparing en een verhoogd wooncomfort kunnen opleveren. Ook kleinschalige maatregelen zoals radiatorfolie of tochtstrippen maken een groot verschil.

Neem contact op het met het Servicepunt Woningverbetering om te kijken waar in uw woning u de meeste energie kan besparen.

Kijk voor alle isolatie mogelijkheden ook bij de WoonWijzerWinkel.