Energiebesparen

De gemeente Schiedam streeft naar een duurzame samenleving. Het Servicepunt Woningverbetering ondersteunt daarom eigenaren bij woningverbetering met advies over energiebesparende maatregelen.
Als woningbezitter kunt u profiteren van duurzame maatregelen die het wonen goedkoper en comfortabeler kunnen maken. Energie- en waterbesparing leiden tot een lagere energierekening en met duurzame energieopwekking bent u niet meer afhankelijk van energieleveranciers en prijsstijgingen. Verantwoord materiaalgebruik maakt uw woning gezonder, milieuvriendelijker en comfortabeler.

Energie besparen kan op verschillende manieren: 

  • U kunt eenvoudig energie besparen met behulp van producten zoals klokthermostaten en waterbesparende douchekoppen.
  • Of investeren in energiebesparende installaties zoals een HRe-ketel of zonnepanelen.
  • De gemeente Schiedam biedt inwoners samen met de WoonWijzerWinkel de mogelijkheid om zonnepanelen te huren. Wilt u geen aanschafkosten betalen maar wel duurzame energie opwekken? Vraag dan bij de Woonwijzerwinkel naar de mogelijkheden.
  • Toch liever kopen? De WoonWijzerWinkel heeft nu een inkoopactie zonnepanelen. Inschrijven kan tot 31 mei 2020. 
  • Ook haalt u een hoop voordeel uit het isoleren van uw huis.

Om na te gaan welke mogelijkheden uw huis biedt, kunt u contact opnemen met één van de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering.

Meer informatie is te vinden via de Woonwijzerwinkel. De woonwijzerwinkel adviseert en inspireert bij het maken van uw keuze voor energiebesparende en duurzame maatregelen.