Aardgasvrij maken van de eigen woning

De gaskraan in Groningen gaat langzaam maar zeker dicht. Het is duidelijk dat de CO2-uitstoot omlaag moet, evenals de CO2-uitstoot door energieverbruik in woningen. De komende jaren wil de gemeente Schiedam dat woningen van het gas af gaan. Er is nog geen planning wanneer en hoe wijken van het aardgas af gaan. En wat daarvoor in de plaats komt. Het eerste onderzoek is gericht op de wijken Groenoord en Nieuwland. De ambitie is dat Groenoord mogelijk in 2030 als eerste overstapt op een andere energiebron. 

Wilt u nu al zelf aan de slag? De adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering kunnen u adviseren over de beste keuze voor u. U kunt altijd beginnen met een energiecheck van uw woning. Zo komt u erachter waar uw woning mogelijk warmte lekt. Door deze warmtelekken dicht te maken, stijgt het wooncomfort en daalt de energierekening. Hoe minder energie u en uw huis nodig heeft, hoe minder er hoeft te worden opgewekt. Isoleren is vaak een goede eerste stap. Denk aan spouwmuurisolatie, goede vloerisolatie of HR++ glas. Misschien zijn aanpassingen nodig zoals vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Het kan ook zijn dat u nadenkt over de aanschaf van een nieuwe woning of een nieuwe keuken. Gaat u verbouwen of is uw keuken of cv-ketel aan vervanging toe? Dat zijn natuurlijke momenten om uw huis aardgasvrij(er) te maken. U kunt bijvoorbeeld bij een nieuwe keuken overstappen op inductie koken. Daarmee is uw keuken klaar voor de toekomst. 

Neem voor een gratis advies met één van onze adviseurs contact op met het Servicepunt Woningverbetering.