Energiebesparen

De gemeente Schiedam streeft naar een duurzame samenleving. Het Servicepunt Woningverbetering ondersteunt daarom eigenaren bij woningverbetering met advies over energiebesparende maatregelen.
Als woningbezitter kunt u profiteren van duurzame maatregelen die het wonen goedkoper en comfortabeler kunnen maken. Energie- en waterbesparing leiden tot een lagere energierekening en met duurzame energieopwekking bent u niet meer afhankelijk van energieleveranciers en prijsstijgingen. Verantwoord materiaalgebruik maakt uw woning gezonder, milieuvriendelijker en comfortabeler.

Energie besparen kan op verschillende manieren. U kunt eenvoudig energie besparen met behulp van producten zoals klokthermostaten en waterbesparende douchekoppen. Of investeren in energiebesparende installaties zoals een HRe-ketel of zonnepanelen. Ook haalt u een hoop voordeel uit het isoleren van uw huis.
Om na te gaan welke mogelijkheden uw huis biedt, kunt u contact opnemen met één van de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering.

Meer informatie is te vinden via www.woonwijzerschiedam.nl . De woonwijzer adviseert en inspireert bij het maken van uw keuze voor energiebesparende en duurzame maatregelen.