Mijn huis staat scheef

Aan de Rembrandtlaan 42 is buiten en binnen niets meer te zien maar in najaar 2014 was de woning een bouwput. Samen met haar twee bovenburen heeft Margaret Rijntalder de funderingsproblemen van het pand opgelost. Inmiddels staan alle meubels weer op hun plaats en zijn de woningen voor de toekomst behouden.

“Het huis stond al scheef toen ik het 25 jaar geleden kocht. Ook deuren en ramen sloten niet meer even goed. Het funderingsherstel was hard nodig”, stelt de eigenares. Op het moment dat zij hoorde dat een pand aan de overkant waarschijnlijk zou worden gesloopt, wist zij dat actie nodig was. Samen met de buren ging zij in gesprek met het Servicepunt Woningverbetering. Met behulp van de laagrentende lening met aanzienlijke korting op de marktrente kon Margaret Rijntalder de kosten van herstel financieren. Gelukkig schoot er ook nog geld over om de woonkamer een verfje te geven en op te knappen.

Na enkele weken doorbijten en kamperen in eigen huis werd haar huis opgeleverd met nieuwe fundering. “Het was even door de zure appel heen bijten maar ik heb weer een fijn huis en ik weet dat de fundering bij ons in orde is!”

Funderingsherstel vergroot ook de leefbaarheid van de wijk. Daarom blijft de gemeente gedupeerde eigenaren van wie het huis funderingsproblemen heeft, ondersteunen met deskundige hulp en een laagrentende lening.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Servicepunt Woningverbetering.