Fijn, een laagrentende lening

Al tien jaar woont de familie Van Veelen in de St. Liduinastraat. “Op een heel mooi stukje. En het is er heerlijk wonen”, verzekert Margot van Veelen. Zij en haar man waren weliswaar bekend met het bestaan van het Servicepunt Woningverbetering maar hadden tot nu toe geen contact gezocht. Totdat ze opeens een aantal grote kostenposten moesten aanpakken. “Voor ons bood het Servicepunt absoluut uitkomst.”

Met behulp van de laagrentende lening konden deze eigenaren alle werkzaamheden financieren en zelfs binnen in huis enkele onderhoudszaken aanpakken. Margot van Veelen: “Door financiering met de lening scheelt het voor ons nu aanzienlijk in de kosten. Bovendien kunnen we hierdoor wat meer zaken aanpakken, die we anders hadden laten liggen.”

Eerst hebben de eigenaren het probleem opgelost van optrekkend vocht, waardoor ze binnen ook waterschade hadden. In de tuin bleek nog een oude vloer te liggen waar het water op bleef staan. Het water liep via de vloer naar de gevel zo de kruipruimte in. Bij onderzoek bleken ook twee forse gaten in de gevel te zitten. Het water had vrij spel. 

Inmiddels is de vloer uit de tuin verwijderd en is drainage aangebracht. In de kruipruimte is extra ventilatie gemaakt en de gaten in de gevel zijn gedicht. Een deel van de gevel heeft een speciale waterafstotende coating gekregen. Ook hebben de eigenaren de achtergevel opnieuw laten schilderen. “Tijdens de werkzaamheden hebben we boven gekampeerd. De muren moesten ook eerst drogen en pas daarna konden we de schade binnen verhelpen. Alles staat gelukkig weer op z’n plaats. Binnenkort gaan we het dak renoveren.”

De panlatten worden vervangen, het dak krijgt een nieuwe laag folie en het zinkwerk wordt vervangen. Ook de kosten van het nieuwe dak worden gefinancierd met een laagrentende lening. “We weten dan dat we voorlopig weer jaren met ons huis vooruit kunnen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Servicepunt Woningverbetering.