VvE Platform

Vanuit de behoefte om ervaringen met andere Verenigingen van Eigenaren te delen, hebben Ger Hunnersen en Bob Beijer eind 2014 het VvE Platform Schiedam opgericht. Samenwerken, voorlichten en ervaringen delen, zijn hun kernwoorden. “Je moet er niet van uitgaan dat je de wijsheid in pacht hebt. Door gesprekken aan te gaan met andere VvE’s krijgen we vaak zoveel nieuwe informatie.”

Hunnersen en Beijer zijn beiden voorzitter van een Vereniging van Eigenaren in Schiedam, respectievelijk de Nieuwe Harg en De Vaerten. Op zich hebben de besturen van deze VvE’s de zaakjes goed voor elkaar. Bob Beijer: “Ik leer elke dag. Vandaag hadden we een gesprek over de brievenbussen in de flat die we willen vernieuwen. Iemand stelde voor de brievenbussen te verplaatsen waardoor het legen ervan makkelijker wordt. Een simpele oplossing, maar wij waren er niet opgekomen.”

Ger Hunnersen meent dat er soms een ‘soort bedrijfsblindheid voor problemen binnen de eigen VvE’ is. “Je zit er dan te dicht op. Iemand van buitenaf kijkt er dan met een frisse blik naar en komt met de gouden oplossing.” Bij het VvE Platform Schiedam kunnen bestuursleden en leden van de technische commissie van een VvE hun problemen en ervaringen delen. Regelmatig worden bijeenkomsten georganiseerd waarbij sprekers een bepaald onderwerp belichten. Alle VvE’s in Schiedam zijn welkom om zich (gratis) aan te sluiten bij het platform.

Behalve kennis uitwisselen wil het VvE Platform Schiedam in de toekomst ook een soort database opzetten van Schiedamse bedrijven. De bedoeling is zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale kennis. Volgens Ger Hunnersen snijdt het mes daarbij aan twee kanten: “Aan de ene kant betrekken we het bedrijfsleven erbij en aan de andere kant kunnen zij tips en adviezen geven op een bedrijvenmarkt die we één keer per jaar gaan houden.”

Voor meer informatie over het VvE Platform Schiedam kunt u contact opnemen met info@vveplatformschiedam.nl of kijk op de website Afbeelding verwijderd.VvEplatformSchiedam.