Vereniging actief maken

Een Vereniging van Eigenaren bestaat uit de eigenaren van alle appartementen in één pand. Een VvE kan bestaan uit 2 tot meer dan 100 eigenaren. Samen zorgen de eigenaren voor het onderhoud van de gezamenlijke delen van dat pand. 
Sommige Verenigingen van Eigenaren leiden een slapend bestaan. De leden komen niet bij elkaar en vaak wordt er niet gespaard voor onderhoud. Samen met het Servicepunt Woningverbetering kunt u zo’n slapende vereniging actief maken. Het is belangrijk dat een VvE actief is omdat u dan kunt sparen voor het onderhoud en niet plotseling voor grote uitgaven komt te staan als er bijvoorbeeld lekkage is. Daarnaast behoudt een goed onderhouden pand zijn waarde.

Het begint ermee dat u de mede-eigenaren van het pand uitnodigt voor een eerste bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst bespreekt u samen met uw buren hoe u de VvE kunt activeren. Wie wil bijvoorbeeld voorzitter zijn? Is er iemand die goed kan boekhouden of notuleren? Of zijn dit taken die de VvE liever wil uitbesteden aan een administratiekantoor? In een eerste gesprek met elkaar zult u merken dat er waarschijnlijk al veel kennis in huis is en dat sommige buren al ervaring hebben met een VvE. 

Bij het Servicepunt Woningverbetering is een stappenplan verkrijgbaar om de VvE te activeren. Dit stappenplan geeft een goed overzicht wat allemaal moet gebeuren om de VvE weer op de rails te krijgen. De adviseurs van het Servicepunt staan voor u klaar om te helpen bij de eerste stappen. Om na te gaan welke mogelijkheden uw huis biedt, kunt u contact opnemen of een afspraak maken met één van de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering.